Csodás Gyöngy - ékszer

Gyakori kérdések

» Miből készülnek az üveggyöngök?

Az üveggyöngyeim üvegpálcákból (gyártók: Moretti, Effetre, Reichenbach, Cim stb.) készülnek. A pálcákat különböző átmérőben tudom rendelni. Így az igazán vékony pálcákat a gyöngy díszítéshez használom és a vastagabbakat (kb. 6mm) az alapgyöngyhöz. 

» Hogy készülnek az üveggyöngyök?

A gyöngykészítéshez acélrúd (a kivánt gyöngylyuk átmérőjében), elválasztó anyag, multigáz és üvegpálca szükséges. Az acélrudat bevonnom az elválasztóanyaggal, a gázlángban az acélrúd és az üvegpálcát elömelegittem.  Amikor látom, hogy az üveg kezd olvadékos lenni (kb. 700°C-1000C közt) , elkezdem "rátekerni" az acélra. Annyi üveget dolgozok fel amekkora gyöngyöt szeretnék készíteni, díszítem és közben folyamatosan forgatom, hogy egyenletes kör alakú maradjon. Ahogy  a gyöngyöt kiveszem a gázlángból, várok néhány másodpercet, hogy kicsit lehűljön és utána speciális granulátumba helyezem, ahol több órán át lassan kihűtöm. Ha nagy gyöngy készül, akkor szükséges mennyiségű granulátumot főzőlapon előmelegítem és fokozatosan hagyom lehűlni a gyöngyöt benne. Ez azért fontos, hogy a lehűlés folyamatában semilyen feszültség ne keletkezzen az üveggyöngyben. 

» Az ékszerkészitéshez milyen alapanyagot használok?

Az ékszereimhez nemesacélból készült alkatrészeket használok, így az ékszer nagyon tartós, nem színeződik el és nem allergén.

Kapcsolat

Üzemeltető:
Kromer Melanie


Székhely:
 
Látrány, Köztársaság u. 23, 8681


Adószám: 
79302155-1-34 

Telefon:
+36/30 902 0500

E-mail:
info@csodasgyongy.hu

Megosztás